onsdag 20 juli 2011

Motivation

Jag sitter och klickar runt på Aftonbladet. Hamnar allt som oftast på Nöjesbladet och läser om kändisar, deras kärleksliv, brist på kärlek, troschockar, klackeskor, klänningar, när någon visar rövskåran osv.
Men nu hamnade jag alltså inte bland rövar och klackeskor, nu hamnade jag på hälsosidan. Det väckte något i mig.
Det där "Nu jävlar" som varit borta så länge. Jag vet att det är min mani som vaknar till liv och som jag nu måste behärska på något sätt, men samtidigt ta tillvara på. Hjälp? Hur kommer jag igång utan att bli manisk och sen lägga av efter en vecka?
Jag vill nu ha ett långvarigt "hälsosammare liv". Inte något som varar i två veckor och sen är jag tillbaka till rökning och skippande av måltider. Även om jag faktiskt är duktig på att äta ordentligt nu.
Jag äter frukost, bara för att kicka igång förbränningen. Sen inte något till mellis, såvida det inte finns frukt här på jobbet (vilket det gör annars, bara inte nu under sommaren). Sen är det lunch. Oftast något enkelt. Typ mackor eller nudlar, yoghurt ibland. Sen mellis igen (frukt). Middag när jag kommer hem . Oftast ingenting på kvällen om det inte är helg och jag trycker godis, eller PMS-tider då jag trycker lite choklad.
Vad jag egentligen kan förändra är att äta mer grönsaker även om jag försöker trycka ner så mycket grönsaker som möjligt i grytor osv. Byta ut pasta mot broccoli.
Men alltså. Jag känner mig själv. Jag kan börja jättestarkt och göra sallad och allt möjligt, men sen orkar jag inte så är jag tillbaka på nudlar igen.
Fast jag resonerar som så att så länge jag äter nånting så är det ju bra. Med tanke på att jag har perioder när jag inte äter någonting alls. Ptja.

Nä fy fan. Nu ska jag bli fit. Alltså i form. Fast egentligen har jag inget mål.
Det måste jag sätta. Jag behöver kanske inte gå ner så mycket i vikt. Jag vill inte satsa på elitkarriär. Jag har inte ont någonstans. Möjligtvis i ryggen ibland men ingenting allvarligt.
Jag är pigg och glad kexchoklad.
Kanske bara för att fortsätta må bra? Promenader, cykling och sånt därnt. Simma när hösten kommer. Funderar på att köpa inlines också. Det är så himla roligt.

Äsch.
Jag kör på. Som vanligt.
Äta lite bättre. Men annars så.

Inga kommentarer: