tisdag 8 november 2011

jaha jaha jaha. så var den dagen nästan avverkad. det var ju alldeles förträffligt!
var på promenad med anna runt rödberget, där det är en jäkla militär verksamhet. det är skjutfält, maskinhallar o dyl överallt i princip så det är inte helt ovanligt ifall man stöter på både en och annan skjutvarnings-skylt. åtminstone kan man ju tycka att vi borde resonerat så.
ne, vi stövlade på och såg inga skyltar så hoppades såklart att läget var grönt. vad vi inte tänkte på var att vi befann oss inne på skjutfältsområdet och då är det ju klart att man inte ser några skyltar om man redan är där! hipsvips så befann vi oss MITT på ett skjutfält. vi hörde hur det smällde till, kikar till höger och ser hur en gubbe står o skjuter prick på dom gigantiska tavlorna som är där. där och då inser vi väl att "ojsan.." var ju bara ren tur att det inte kom en jäkla haubits eller liknande mitt i allt! jösses alltså.
aeh men vi stövlade vidare, ut från området och då var det ju coolio. men hur vi hade lyckats hamna mitt i smeten, ja det är det nog ingen som egentligen vet. men vi kan ju åtminstone spekulera och konstatera att den där genvägen vi tog kanske inte var så briljant. "kolla där är vägen, vi sneddar bara över här då!"
ja ja ja, lite action i tillvaron är väl alltid skoj. "tills någon blir skjuten"....
glömmer aldrig när vi hade idrott på gymnasiet och vi var väl en 7-8 tjejer som promenerade tillsammans. vi hade lagt siktet på 3 km-rundan (eller vad det nu kan vara) där kring björknäs/pagla. sagt o gjort, vi stövlade iväg med våra jävla stavar som våran gympalärare tvingade på oss. mitt i allt så hoppar det upp en gröning i skogen i full krigsmundering och gapar "AAAAAVBRYYYYYYT" och vevar med armarna. vi stannar till, se nu synen framför er; 7-8 tjejer med tillhörande walkingstavar hamnar just i detta läge mitt i en övning. militären vevar fram oss och låter oss passera. under tiden vi passerar så ploppar det upp gröningar en efter en ute i buskarna.... så där går vi, skamsna, generade och vilsna tjejer MED STAVAR. det var så pinsamt.
nae, huvva. ska väl tillägga att vi missade 3 km-slingan och lyckades pricka 10 km.... trötta tjejer när vi väl kom fram. en riktig pärs!! haha. men ett riktigt roligt minne.

aeh, nae. nu ska jag knäppa iväg lite beställningar, sen hem o fräscha till mig inför middag!

ajöken möken

Inga kommentarer: