onsdag 27 oktober 2010

Ett tillfälle att reflektera över det som varit och samtidigt njuta av nuet


När jag sitter här i min fina lägenhet och hör regnet smattra mot rutan, tittar ut och det är kolsvart ute; så kan jag inte låta bli att längta till sommaren. Sommaren 2010. En fantastisk sommar. Jag är inte den som förespråkar "Ta mig tillbaka till.." utan jag föredrar att leva lite i nuet (det låter vuxet, men det kommer med åren- tro mig). Jag tror på att vara tacksam för det som varit och kika lite framåt, men mest av allt leva i nuet. Det har varit en lång process att ta sig dit där jag har hamnat nu; på en plats där jag försöker befinna mig i tid och rum. Framförallt vara nöjd med att befinna mig där jag är just precis i detta ögonblick. Man ska inte tro för mycket; inte hoppas för mycket. Som jag sagt så många gånger förut, som numera är mitt mantra; det skiter sig ändå alltid i slutändan. Så var nöjd medan du kan. Passa på att känna dig lycklig.
Nej.
Jag är inte alltid lycklig. Inte hela tiden. Men jag försöker ändå att inte tänka "Ta mig tillbaka till då och då". Jag kan blicka tillbaka och dra på smilbanden, men att tycka att man ska spola tillbaka tiden känns bara konstigt.

.. förutom nu. Nu hade jag gärna spolat tillbaka tiden till sommaren 2010. Det är inte så längesen, ett par-tre månader. Men fan vilken sommar jag har haft. Jag skulle nog inte göra någonting annorlunda. Jag hade gjort om samma sak igen, jag hade haft lika roligt och mått lika dåligt. För just då kändes de besluten jag tog som rätt beslut att ta. Man ska aldrig ångra ett beslut som en gång kändes rätt.
MEN det viktigaste är att nu när jag tittar tillbaka så ser jag bara de positiva sakerna. Det är inte alltid det är så, eller hur? Oftast fastnar man vid de negativa.
Men sommaren har verkligen varit upp och ner, in och ut mest hela tiden. Men trots alla besvikelser, alla tårar, all ångest och alla obesvarade känslor så var den gångna sommaren den bästa någonsin. Det vågar jag allt påstå.

Fast å andra sidan är det inte så dumt att befinna sig just här och nu heller. Få uppleva de där härliga minnena. Tänka tillbaka och dra på smilbanden riktigt ordentligt. För det är vad allt handlar om i slutändan. Att dra på smilbanden. Mycket och ofta.

Inga kommentarer: