måndag 21 december 2009

Hur miljövänlig är jag?


Gjorde precis ett test på Internet där de ställer frågan hur energieffektiv man är. Vad nu det innebär egentligen..?
Hur som helst, jag fick ett stort A. Ett grönt, stort A. Jag hoppas det är bra?

Jag tycker själv att jag är ganska miljövänlig. Det har jag fått hemifrån, man spolar inte hur länge som helst när man duschar. Under tiden man schamponerar/tvålar in sig så stänger man av vattnet. Man stänger av alla elektronikprylar "på knappen" och släcker lamporna när man lämnar ett rum.
Vi har alltid sorterat soporna, pappa har alltid haft värsta ordningen ute i garaget. Han är egentligen värsta "gröna vågaren" med sina jäkla byttor och direktiv VARFÖR just den burken ska vara där och inte där.

Jag har ingen bil, så jag går eller cyklar vars jag än ska. Jag överkonsumerar inte saker som kommer i små, onödiga plastförpackningar.. Jag sorterar det allra mesta. Konservburkar, glasflaskor, pantflaskor etc.

Det kan ju alltid bli bättre, det vet jag ju.
Men tycker jag sköter det ganska bra faktiskt. Fast ska jag vara ärlig så är det såna saker jag ser som självklara. Tycker det är onödigt att stå och spola i duschen i 45 minuter när man i själva verket kan effektivisera det ner till 10. Att sortera ser jag också som en självklarhet, lika självklart som att borsta tänderna morgon och kväll. Att släcka när man lämnar ett rum.. ja, det känns ju också som att det bara går per automatik..

Om jag ska bli så där pretto och komma med "GODA RÅD" så måste jag säga:
VÄRMELJUS.
Elda värmeljus och KÄNN skillnaden. Det blir mycket varmare i rummet = man kan dra ner elementen lite grann. Dessutom är det ju faktiskt mysigare!
Har man sen ett par bra värmeljus (Det är faktiskt skillnad mellan märkena!) så kan de brinna i upp till åtta timmar! Svinbra och supermysigt. Särskilt nu på vintern när det är så mörkt ute.

Vad har jag lärt mig av testet?
Jag tror jag bara ska fortsätta som jag gör. Det blir nog toppen! Visst finns det alltid saker man kan ändra på, men det gäller väl det allra mesta antar jag.

(Ser på bilden att mitt hem är dåligt isolerat? Det vet jag väl inte. Sen att jag duschar länge; tio minuter anser jag vara rätt okey duschtid ändå. Att jag duschar ofta (varje dag) det känns ju lite onödigt.. men det är bara för att jag jobbar och jag känner mig sjukt äcklig efter jobbet. Det tror jag att jag väger upp med att jag aldrig kör bil, eller att jag inte har någon Micro eller nåt sånt...)

"keep it green!"

ajöss.

2 kommentarer:

Lina sa...

Har du sålt bilen ?

Anonym sa...

Så det är sånthäääär du sysslar med när du inte orkar vara på jobbet;) Vaaaad hade S sagt;)