fredag 6 februari 2009

tänkte lägga in lite detaljer från min lägenhet som jag tycker allra mest om. som gör den till MIN lägenhet helt enkelt. det här med masslagring av ikea-köpta grejer och opersonliga saker lockar mig inte nämnvärt. det är jäkligt snyggt och stylish, men jag föredrar hellre lite mer personliga saker.

här är en målning jag gjorde under gymnasietiden- bild & form fördjupning. tanken med just den uppgiften var att jag skulle utmana mig själv. tro mig- det gjorde jag! jag använde mig av en palettkniv istället för vanliga penslar. motivet i sig var också väldigt annorlunda motför vad jag vanligtvis brukar måla. jag inspirerades lite av van gogh, vilket kanske syns. hans konstverk är något som tilltalar mig. det lite improviserade, spontana och ändå känslofyllda i hans tavlor.
jag gick in med tankesättet- "det är en kul grej att testa! går det åt helvete så gör det väl det då". det var en verklig utmaning, men det var jätteskojj! resultatet blev bättre än väntat.



det här är ett fotografi på mig från vår analoga fotokurs vi hade i tvåan. det är wera som tagit bilden och uppgiften var "frysning".
jag minns att det var svinkallt just den här dagen. om man tittar noggrant ser man att jag har min mammas "tomte-tofflor" på mig! kallt!!
resultatet blev jättebra och jag gillar verkligen idén.
ramen målade jag själv med akryl-färg. en provisorisk lösning. tidigare var ramen ljust trä, björk typ. gillar inte riktigt det så den fick bli svart! (går bättre ihop med resten jag har dessutom)







det här är en målning jag gjorde hemma för en eller ett par år sedan. det enda jag hade planerat med bilden var att den skulle ha en lite afrikansk touch och varma färger.
det var väldigt improviserat och ganska oplanerat hela målningen, men jag tycker resultatet blev väldigt bra. älskar den gul/orangea färgen!








den här gjorde jag för ganska precis ett år sedan. det enda jag tänkte var att jag ville ha en buddhistisk symbol med varma och fina färger. just det här hjulet symboliserar den åttafaldiga
vägen.jag tittade upp bilden på Google, och skissade ner
den som hastigast.
själva målandet tog inte alltför länge men det var ganska pilligt där kring ekrarna i hjulet.
den hänger ovanför min säng just nu!









här hänger mitt onda öga, under det står buddha. till höger syns filmfodralet till en av mina
absoluta favoritfilmer- pulp fiction! (man ser även en av aporna i min lilla statyett)
just det onda ögat köpte jag när jag var i turkiet i höstas. det sägs skydda mot onda andar, ondska överhuvudtaget, och är väldigt vanlig i medelhavsområdet. jag ser det som ett vakande öga över min lilla lägenhet!
buddhan har jag där för jag respekterar buddhismens läror oerhört mycket och den är samtidigt lite rolig själva statyetten. han är tjock, glad och lycklig! jag blir alltid glad när jag ser honom där!




det var allt för den här gången. jag kommer fortsätta ta bilder, nu när jag har en vettig kamera! jag har ett litet målar-projekt på gång. kommer ta bilder under den processen också.

men tills dess:
ajöken möken!

2 kommentarer:

Lina sa...

Jag måste säga att den svarta blomtavlan gillade jag jättemycket, jag vill också kunna måla o bli stolt o hänga upp;P Hur fan kan man bli mer kreativ? det är frågan. (ja, det behövs skills också :/ Poo)

Patric sa...

Ja det är riktigt kallt ute! Usch. Det är MER än 20 minus nu... Men om du vill ut och gå nån gång så är det bara att slå en pling eller skriva en rad sms eller på msn. ^^ Jag vill oftast ut och gå. Skiter i om det är kallt. XD Man klarar sig en stund om man klär sig i vintermundering haha.